5 gode tips til at skabe hygge i hjemmet med stearinlys!

Levende lys er lig med hygge! Når vi tænker hygge-stemning, så tænker vi også med det samme på at der skal tændes lys i hele huset. Stearinlys giver varme, hyggelig belysning og en hel særlig atmosfære, som ikke kan sammenlignes med noget andet.

Vi danskere er gode til at pryde vores hjem med stearinlys i vindueskarme og på hylder, så de står klar til at sætte den gode hygge-stemning, når aftenen falder på eller dagene bliver mørkere og koldere.

Hvis du mangler gode tips til, hvordan du kan introducere hyggebelysningen i dit hjem med flotte stemningsfulde stearinlys, så læs med her og få 5 gode tips til at skabe hygge i hjemmet med stearinlys!

1. Benyt flotte, praktiske og stilfulde lysestager

Stearinlys i sig selv er flotte og hyggeligt, at kigge på om end det er bloklys, kertelys eller fyrfadslys. Men når der bliver tændt op for levende lys i hytten, skal der også sørges for sikkerheden frem for alt. Stil aldrig dit stearinlys direkte på en overflade, men sørg altid for at lyset har en stage eller et underlag, hvorpå stearinen kan dryppe ned.

Der findes rigtig mange flotte og stilfulde stager til dine lys, og det er faktisk også stagen, der er med til at gøre stearinlyset ekstra flot at se på. Du kan vælge enkle minimalistiske stager til et beskedent look eller farverige store stager i motiver, hvis du ønsker at skabe en bestemt stil i dit hjem.

Du undgår samtidig at voksen fra lyset løber ned og ødelægger dine overflader, når du benytter en praktisk stage til dine lys.

2. Lys op med LED fyrfadslys

Du har måske hørt eller låst om, at stearinlys kan være skadelige for dit helbred og tilmed forurene i dit hjem. Så længe du ikke overdriver med dit forbrug, så er der intet skadeligt ved at tænde levende lys i hjemmet.

Men hvis du vil sikre dig et langtidsholdbart og ikke forurenende alternativ, så er LED stearinlys vejen frem. Kunstige fyrfadslys med LED skaber den samme hyggelige stemning som et normalt stearinlys, men uden den åbne ild. De er perfekte for det gode indeklima, da de naturligvis ikke producerer nogen form for røg, som de traditionelle stearinlys gør.

LED fyrfadslys imiterer den levende flamme med et blafrende lys, så du føler du sidder foran den ægte varer. Du behøver ikke tænke på brandfare, når du benytter LED lys.

Skulle det hænde, at du glemmer at slukke for de smarte kunst-lys, så kræver de blot et batteriskift morgenen efter, og så er der igen hyggebelysning i dit hjem.

3. Lav dine egne stearinlys dekorationer

Stearinlys behøver ikke blot være en stage eller to, som pryder i vindueskarmen. Du har mulighed for at være kreativ med din belysning i hjemmet, og virkelig imponere gæster med dine gennemtænkte stearinlysanretninger.

Lys er altafgørende for at sætte en stemning, så dine anretninger kan blive alfa omega for udtrykket i rummet. Tænk ud af boksen med din stearinlysdekoration.

Sammensæt en gruppe stearinlys på en glasplade, så glasset genspejler den levende ild og giver endnu mere lys i hjemmet. Du kan være kreativ med at bruge potteskjulere som lysestageholdere, der ydermere kan pyntes med naturtræ og mos til et helt unik og rustikt look.

Du kan lave lysanretninger på en bordløber for at sætte stemningen ved middagen og skabe hyggebelysning omkring maden. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan du vil bruge lys i dit hjem, og inspiration at hente er der rigeligt af!

4. Husk på sikkerheden

Mange bliver storforbrugere af stearinlys, da den hyggelige stemning de sætter, er næsten vanedannende. Selvom stearinlys er enormt hyggelige, så skal sikkerheden altid være i orden, når man har med levende ild at gøre.

Husk derfor altid på at være fornuftig, når du benytter stearinlys. Husk at luft ud i dit hjem, når der har været lys tændt, så indeklimaet forbliver sundt. Når du lufter ud, skal stearinlyset slukkes først eller fjernes fra vinduet, således det ikke står i træk.

Blæsten kan få ilden til at gribe fat i brandfarligt materiale, og kan potentielt skabe en brand i dit hjem. Husk også altid på, at sluk for dine lys før du går ud af et rum.

Levende lys bør aldrig stå uden opsyn i fare for en potentiel brand, så vær altid opmærksom på dine lys, hvor end du er i hjemmet.

5. Skab atmosfære med lys!

Selv den mest kvalificerede indretningsarkitekt, som har skabt det mest æstetisk smukke og idylliske rum, kan ændre hele atmosfæren med den forkerte belysning.

En tommelfingerregel er altid, at koldt lys toner op og lægger an til koncentration og vågenhed, hvorimod varmt lys skaber en følelse af komfort og rolighed og indbyder til afslapning. Du kan ændre hele udtrykket i et rum med den rette belysning.

Derfor kan du let og enkelt skabe atmosfæren med det bløde varme skær fra et stearinlys, som for alvor emmer af hygge. Skal der sættes stemning for en hyggeaften med vennerne? Skal der fyres op for en god film med popcorn og sodavand?

Eller stilles der an til en romantisk middag med en du holder af? Stearinlys kan blive din bedste ven, når det kommer til at skabe den optimale atmosfære.

Du kan ikke gå fejl ved at anskaffe dig stearinlys til dit hjem, så du altid er parat til at sætte stemningen for den næste familiemiddag, filmaften eller hyggestund. Uanset hvilke typer af stearinlys du vælger, så er hygge-stemning i hjemmet garanteret.

Menu
Top