6 tips til at skrue helt op for julehyggebelysningen

Når den skønne juletid endelig er ved at nærme sig, så er der også mange, der begynder at gøre sig selv klar til en masse julehygge derhjemme, hvor der naturligvis skal skrues godt op for hyggen. Det foregår tit ved at pynte op til jul på en hyggelig og festlig måde, men for langt de fleste indebærer det også, at man gør noget ekstra ud af belysningen - den skal jo gerne være ekstra hyggelig og julet.

Så herunder skal det altså handle mere om en masse forskellige former for julebelysning, som man kan tage frem, hvis man gerne vil sænke julefreden og julestemningen over hjemmet.

Adventskransen med lys i

Noget, som skriger af jul, når det kommer til belysning, er naturligvis adventskransen. Det er en krans, som kan være bygget op på mange forskellige måder med gran, julekugler og lignende, men fælles for alle adventskranse er, at der er placeret fire lys i den - altså et lys for hver søndag i advent.

Det er en tradition, som har mange år på bagen, men som stadig er meget populær rundt omkring i de danske hjem. Det er i hvert fald en rigtig fin form for julebelysning, og så er det også bare rigtig hyggeligt at skulle tænde op for et nyt lys hver søndag i advent.

Kaldenderlyset

I lidt samme kategori som adventskransen er det naturligvis også værd at nævne kalenderlyset, som næsten er den ultimative form for julebelysning. Kalenderlyset fungerer på den måde, at det er et højt og aflangt lys, som har 24 tal på sig - hvor 1-tallet selvfølgelig er det øverste, og hvor 24-tallet er det nederste.

På den måde kan man hver dag tænde for lyset og tænde ned til juleaften, som selvfølgelig er den 24. december. Det er i hvert fald en form for belysning, som hører julen til, og som de fleste faktisk også vælger at anskaffe sig inden den 1. december - der er faktisk endda mange, som vælger at lave kalenderlyset i deres egen, hjemmelavede juledekoration. Mere juleagtigt bliver det næsten ikke.

Fine lamper med dæmpet belysning

Det er også en god ide at starte med at kigge på den form for belysning, som man allerede har derhjemme og så overveje, om de ikke kan være en del af julehyggebelysingen. Det kan eksempelvis være, at man har nogle hyggeligere lamper hængende rundt omkring, som ikke har et alt for kraftigt lys. For julebelysning skal trods alt helst være en smule neddæmpet.

Hvis man ikke lige umiddelbart synes, at man har nok lamper i forvejen, som er hyggelige og julede nok, så kan man altid overveje, om man skal på udkig efter nye lamper, som netop kan give den form for neddæmpede belysning, som de fleste nok er interesserede i i juletiden. Det kan måske endda være en lampe, som er formet som et eller andet julemotiv, hvis man gerne vil gå all in.

Lyskæder - både udenfor og indenfor

Noget, som mange også vælger at pynte op med i december måned, er lyskæder - og her kan man faktisk virkelig være kreativ.

Når det kommer til indendørs belysning, så kan man eventuelt supplere med nogle lyskæder i indretningen, selvom det måske ikke lige er noget, som man har lyst til at have hængende resten af året. Så kan man hænge dem op omkring vinduerne eller hvor man ellers lige tænker, at det kunne se hyggeligt ud.

I forhold til at have lyskæder hængende udenfor er der også en masse muligheder. Hvis man har nogle buske eller måske endda et grantræ, vil det være oplagt at hænge en lyskæde omkring disse, da det giver et rigtig hyggeligt og julet udtryk - både for dem, der sidder inde i huset og dem, der bare går forbi på gaden. Ellers kan man også være kreativ med lyskæderne og eksempelvis købe dem, der er formet som julemanden og hans rensdyr, eller hvad man ellers kan finde af sjove lyskæder.

Fyrfadslys, bloklys og stagelys

For at vende tilbage til de levende lys, så er det måske ikke altid, at man helt synes, det er nok, hvis man blot har en adventskrans og et kalenderlys. Det er jo en tid, hvor julehyggen er i højsædet, og det betyder også, at man ikke skal gå ned på de levende lys.

Så det er egentlig bare med at give alverdens former for lys frem - det kan være alt fra små fyrfadslys til bloklys til stagelys. Det er egentlig bare med at fylde alle de lysestager, man har, med levende lys, så man altid har garanti for en rigtig hyggelig stemning.

Tænd op for pejsen - hvis man altså har sådan en

Det sidste bud på en rigtig hyggelig julebelysning, som man kan kaste sig over i december måned, er at tænde op for pejsen eller brændeovnen. Det er selvfølgelig ikke muligt, hvis man hverken har pejs eller brændeovn, men hvis man er så heldig at have en af disse i sit hjem, så er det oplagt at tænde op for den.

Både fordi der godt kan være lidt koldt indenfor, når vejret også er meget koldt udenfor, og fordi det naturligvis bare er rigtig hyggeligt at have gang i pejsen. Det føles næsten som at være med i en julefilm eller et juleeventyr, når man sidder indenfor i varmen foran pejsen, og udover det også er omgivet af hyggelige, levende lys.

Menu
Top